Leer reparatie

Leder is een natuurproduct. Ook al worden de beste huiden gebruikt, het is altijd mogelijk dat er lidtekentjes in het leder te zien zijn. Juist deze kleine onregelmatigheden onderscheidt leer van synthetische imitaties en geeft het zijn charme en warmte. Als een leder meubelstuk net nieuw is, is het nog strak en ietwat hard.

Het heeft een beetje tijd nodig om ‘ingewoond’ te worden. Er kunnen plooien en golven ontstaan als gevolg van de natuurlijke rek in het materiaal. Juist dit is een karakteristieke eigenschap van leder. Over het algemeen is hier bij de productie van het meubelstuk rekening mee gehouden.

Wij repareren en restaureren alle lederen meubelen zoals stoelen, eetkamerstoelen, fauteuils en bankstellen. Maar ook afwijkende modellen zoals behandeltafels of -stoelen kunnen wij weer als nieuw voor u maken.

Redenen om contact met ons op te nemen voor reparatie van uw lederen meubels zijn:

Na enige tijd kunnen de naden kaalstlijten.

Wij kunnen de naden voor u innemen en bijspuiten.

Verschoten leer kan bijgekleurd worden.

Brandgaatjes of andere kleine gaatjes / scheurtjes kunnen met vloeibaar leer worden gevuld. Waarbij het materiaal de structuur van het leer aanneemt.

Na reparatie kan het plekje bijgekleurd worden zodat de beschadiging nagenoeg onzichtbaar is weggewerkt.

Bij grotere beschadigingen kunnen delen van het leer vervangen worden, zoals een nieuw zitgedeelte of armleuningen, die na reparatie uiteraard ook op kleur gebracht worden.

Indien zit gedeelten of andere gedeelten van uw meubel te zacht of niet comfortabel genoeg meer zijn, kunnen wij uw meubel opvullen of het binnenwerk geheel vervangen.

Uiteraard kunnen wij uw meubel ook geheel opnieuw herstofferen met leer in de kleur en kwaliteit van uw keuze.