Herstoffering

Herstoffering begint na een eerlijk en deskundig advies waarin wij u aangeven of herstoffering de moeite waard is. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring en staan daardoor garant voor kwaliteit. Uw meubel wordt op geheel ambachtelijke wijze weer in de oorspronkelijke staat hersteld. Of wellicht meer dan dat, want aangepast aan uw persoonlijke wensen qua zitcomfort!.

Bij stoffering gaat onze aandacht niet alleen uit naar het uiterlijk van uw meubel, maar ook naar het binnenwerk. Dient de vulling vervangen, en zo ja hoe stevig of juist zachter, al naar gelang wensen, houding en postuur van de gebruiker. Wij bezoeken u vrijblijvend waarbij u een ruime keus heeft uit onze stoffen-stalen. Herstoffering van klassieke en antieke meubelen vraagt een geheel eigen, ambachtelijke aanpak.

Nadat de oude bekleding en het binnenwerk zijn verwijderd, bekijken we of de verbindingen van de houten romp allemaal nog goed vastzitten. Vervolgens wordt het meubel op traditionele manier opnieuw gestoffeerd.

Afhankelijk om wat voor een meubelstuk het gaat brengen wij het zoveel mogelijk terug in originele staat met bijvoorbeeld franje of siernagels. Maar wellicht wilt u uw antieke meubel een ‘make-over’ bieden om te passen in uw moderne interieur; wij informeren u graag voor over de mogelijkheden!

Wij gebruiken hiervoor hoogwaardige en originele materialen als:

Crin

Koperen Veren

Paardehaar

Koppeltouw

Jute Banden